KAMBUCHA

18. 03. 01
posted by: Andrej Kadunc
Zadetkov: 174

Kambucha

OSNOVNI NAMEN:  boljše počutje in zdravo črevesje

Uporabe napitka iz kombuče naj bi izvirala od 200 let pred našim štetjem na Daljnem vzhodu (predvsem Kitajska, tudi Japonska). Iz njega so pripravljali tako imenovani  »eliksir življenja« ali »čaj nesmrtnosti« in verjeli, da ima čarobno moč ter omogoča večno življenje.  Ime kombuča oziroma kombuša ali kombu-čaj se naj bi imenovala po korejskem zdravniku Kombu. Z njim naj bi ozdravil prebavne motnje takratnega japonskega cesarja Imperiorja. Konec 19. stoletja so napitek pripravljali tudi v Rusiji, od koder je desetletja kasneje prišel tudi v Evropo.

Kombuča  je pijača s čajno osnovo in nastane s sočasno alkoholno in ocetnokislinsko fermentacijo ob prisotnosti kulture kombuče. Napitek se pripravi z različnimi čaji, ki jih mikroorganizmi predelajo in s sladkorjem, ki služi kot hranilo. Nastanejo številne snovi z zdravilnim, poživljajočim in razstrupljevalnim učinkom. Okus spominja na mošt oziroma na vino cviček in je odvisen od uporabljenega čaja. Bogata je z vitamini, minerali in encimi.Pijemo jo za boljše počutje in zdravo črevesje, saj deluje probiotično, preprečuje rast kandide, se bori proti vnetjem in spodbuja vsrkavanje hranil ter čisti telo.

Na vrh

Za boljše delovanje spletne strani uporabljamo piškotke Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information